Negresa cu nuci si ciocolata

 

Cu aceasta negresa mi-am servit invitatii de ziua mea. Am ales-o pentru ca stiam ca nu voi da gres cu ea (ca deh, are ciocolata) si pentru ca eram pe fuga cu toate pregatirile necesare unei zile de nastere, pentru a avea timp sa fac ceva foarte sofisticat

Ingrediente:
Blat:
– 4 oua
– 100 g zahar
– 120 g unt
– 150 g ciocolata cu lapte
– 175 g nuci macinate
– 200 g faina
– un plic zahar vanilat
– 1/4 plic praf de copt
Glazura:
– 120 g ciocolata
– 80 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Blat:
– ciocolata se rupe bucati si se topeste impreuna cu untul, la foc mic
– se lasa sa se raceasca
– intre timp, ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul
– se adauga untul si ciocolata topite si racite
– se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza
– se adauga nucile amestecate cu faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura, incet, pana se omogenizeaza bine
– compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul, in prealabil incins, la 160 de grade, timp de 25 de minute
– cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit
– intre timp, se pregateste glazura
Glazura:
– ciocolata se topeste impreuna cu frisca si se lasa sa se racoreasca
– se toarna glazura peste prajitura si se lasa la frigider, pana se intareste glazura, apoi se portioneaza si se poate servi

Pofta buna!

Reteta merge la provocarea „Weekend cu spor”, gazduita in aceasta luna de Margareta! Va astept cu drag, sa participati si voi la aceasta provocare!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ce de ciocolataaaaaaa ….minunata negresa !
    La multi ani, An Nou fericit si tot ce iti doresti sa ti se implineasca !
    Te tzuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.