Chifle cu unt

 

Probabil ca in aceasta luna nu va voi prezenta nici o reteta de prajituri, pentru ca am mancat asa multe dulciuri de sarbatori, incat sunt satula de ele, asa ca astazi va ofer o reteta de chifle. E o reteta simpla pe care o puteti pregati impreuna cu piticii vostri (asa cum am facut eu cu fiica-mea, ca doar nu am scapat de ajutorul ei!)

Ingrediente (pentru circa 14 chifle):
– 3 oua
– aprox. 440 g faina
– 20 g drojdie proaspata
– 100 g unt
– 120 ml lapte
– o lingurita sare

Mod de preparare:
60 g de unt din cele 100 g , se topeste si se amesteca cu laptele
– cand amestecul este caldut, se dizolva drojdia in el si apoi se amesteca cu cateva linguri de faina pana se obtine o pasta mai groasa care se lasa circa 20 de minute la cald, acoperita cu un prosop
– faina se pune intr-un bol si in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie si cele trei oua battue

– se framanata aluatul pana rezulta un aluat omogen care se dezlipeste de pe peretii vasului
– se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (circa 90 minute)
– din aluatul crescut, se fac bile de acceeasi dimensiune care se alpatizeaza usor cu palmele pentru a lua forma de chifla
– restul de unt se topeste si se lasa la racit, apoi prin el se trec chiflele formate

– chiflele se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie si se mai lasa la crescut circa 30 de minute
– se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de circa 30-35 minute

 

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.