Chifle cu ciocolata

 

 

Sunt cele mai bune, cele mai pufoase chifle pe care le-am facut acasa. Desi am facut mai multe variante, mi se pare ca astea sunt cele mai cele si sunt sigura ca sunt la fel de bune si intr-o variant sarata. Daca le veti incerca cu siguranta imi veti da dreptate, in privinta pufoseniei.

Ingrediente:
Aluat:
– 2 oua
– 10 g drojdie uscata
– aprox. 500 g faina
– 200 ml lapte
– 100 g zahar
– 60 g unt
– 1/2 lingurita sare
Umplutura:
– 150 g ciocolata
Pentru finisare:
– 2-3 linguri lapte
– 2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
– laptele se pune intr-o craticioara pe foc mic
– se adauga untul, zaharul si sarea si se amesteca pana ce untul si zaharul se topesc
– se amesteca pana la omogenizare si se ia de pe foc
– daca s-a incalzit prea tare se lasa sa se racoreasca
– separate faina se amesteca cu drojdia
– se face o gaura in mijlocul vasului si se adauga ouale batute usor si laptele caldut putin cate putin
– se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic
– se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul
– aluatul se imparte in 12 parti egale
– din fiecare bucata de aluat se formeaza o bila care se aplatizeaza cu mana se masa de lucru unsa cu putin ulei
– cioclata rupta bucatele (eu am avut figurine de ciocolata primate de la Mos Craciun) se pune pe mijloc, apoi se aduna marginile aluatului formand o bocceluta si se lipesc

– se pun in tava tapetata cu harite de copt si se mai lasa la crescut circa 20 de minute
– se ung apoi cu lapte si se presara zahar pudra

– se dau la cuptor, la 150 de grade, timp de 40 de minute

– sunt foarteee bune atat calde cat si reci – eu una le prefer calde!
– si o poza de aproape cu pufosenia 🙂

Pofta buna!

Meritul acestor chifle minunate ii apartine Mihaelei, careia ii trimit o imbratisare si reteta o trec la parade „Virtual Hug” a carei gazda sunt in aceasta luna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    intotdeauna cu mare drag, Cristina!

  2. Ce pufosenii delicioase!!! ♥♥♥
    Multumesc frumos pentru participarea la provocare si pentru gazduirea de luna asta! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.