Chifle cu ciocolata
Sunt cele mai bune, cele mai pufoase chifle pe care le-am facut acasa. Desi am facut mai multe variante, mi se pare ca astea sunt cele mai cele si sunt sigura ca sunt la fel de bune si intr-o variant sarata. Daca le veti incerca cu siguranta imi veti da dreptate, in privinta pufoseniei.
Ingrediente:
Aluat:
– 2 oua
– 10 g drojdie uscata
– aprox. 500 g faina
– 200 ml lapte
– 100 g zahar
– 60 g unt
– 1/2 lingurita sare
Umplutura:
– 150 g ciocolata
Pentru finisare:
– 2-3 linguri lapte
– 2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
– laptele se pune intr-o craticioara pe foc mic
– se adauga untul, zaharul si sarea si se amesteca pana ce untul si zaharul se topesc
– se amesteca pana la omogenizare si se ia de pe foc
– daca s-a incalzit prea tare se lasa sa se racoreasca
– separate faina se amesteca cu drojdia
– se face o gaura in mijlocul vasului si se adauga ouale batute usor si laptele caldut putin cate putin
– se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic
– se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul
– aluatul se imparte in 12 parti egale
– din fiecare bucata de aluat se formeaza o bila care se aplatizeaza cu mana se masa de lucru unsa cu putin ulei
– cioclata rupta bucatele (eu am avut figurine de ciocolata primate de la Mos Craciun) se pune pe mijloc, apoi se aduna marginile aluatului formand o bocceluta si se lipesc
– se pun in tava tapetata cu harite de copt si se mai lasa la crescut circa 20 de minute
– se ung apoi cu lapte si se presara zahar pudra
– se dau la cuptor, la 150 de grade, timp de 40 de minute
Pofta buna!
Meritul acestor chifle minunate ii apartine Mihaelei, careia ii trimit o imbratisare si reteta o trec la parade „Virtual Hug” a carei gazda sunt in aceasta luna!!
intotdeauna cu mare drag, Cristina!
Ce pufosenii delicioase!!! ♥♥♥
Multumesc frumos pentru participarea la provocare si pentru gazduirea de luna asta! :*