Somon in crusta de malai si parmezan

Somonul este pestele meu preferat, si daca de cele mai multe ori il fac in varianta la cuptor, uneori il mai pregatesc si in varianta aceasta, pe care am uitat sa v-o arat.
Ingrediente:
– circa 200 g file de somon
– 2 oua
– aprox. 50 g malai
– 30 g parmezan
– 4 linguri faina
– ulei pentru prajit
– sare si piper
Mod de preparare:
– somonul se taie in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti
– se pregatesc 3 boluri: in unul de pune faina, in unul cele doua oua batute, iar in al treilea malaiul amestecat cu parmezanul dat prin razatoarea mica si cu un praf de sare

– fiecare bucata de somon se trece prin faina, apoi prin oul batut si apoi prin malai
– se prajeste in ulei la foc mediu, pana crusta devine aurie, pe fiecare parte
– se serveste cu garnitura preferata – noi am servit cu cartofi aromati
– daca vi se pare prea gras, puteti sa stropiti somonul cu zeama de lamaie

Pofta buna

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.