Pui kiev

 

Desi numele retetei poate parea pretentios, sa stiti ca este o reteta simpla cu piept de pui, dar care imbina foarte placut aromele cu untul si cu carnea de pui, facand-o frageda si nemaipomenit de gustoasa. Minunatia aceasta am „furat-o” de la Sidy, gazda din aceasta luna a provocarii „Weekend cu spor” ! Multumesc Sidy pentru reteta!

Ingrediente (pentru 4 bucati):
– 1/2  piept de pui fara os
– un ou
– 100 g unt la temperatura camerei
– 2 catei de usturoi
– 100 g pesmet
– 80 g faina
– 4 fire de patrunjel
– condimente: salvie, oregano, sare si piper
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
untul se amesteca cu usturoiul pisat, cu patrunjelul tocat, si cu sarea si piperul
– compozitia astfel obtinuta se pune intr-o folie, se ruleaza si se da la rece pentru o ora
– pieptul de pui se feliaza si fiecare felie se aseaza intr-o punga de nylon sau folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele
– se condimenteaza cu sare, oregano si salvie, si pe fiecare felie de piept se aseaza cate o bucata de unt (care a stat la frigider o ora), si se ruleaza cu grija
– rulourile de piept de pui se trec prin faina, apoi prin ou batut, si in final prin pesmet
– se prind capetele cu scobitori si se lasa la „odihnit” circa 15 minute, pentru a nu cadea „pane-ul” de pe carne

– se pune ulei la incins intr-o tigaie si se prajesc rulourile la foc mic, pe fiecare parte , partial (dupa ce le-ati prajit pe prima parte, scoateti scobitorile si le intoarceti cu grija si pe cealalta parte)
– apoi rulourile se aseaza intr-un vas yenna, si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru inca 15 minute
– servim pieptul de pui Kiev, cu piure de cartofi sau cu orice alta garniture va place

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. De cand am facut reteta asta, doar asa imi place pieptul de pui !
    Minunat ti-a iesit, draga Stefy !
    Te tzuc !

  2. simonacallas spune:

    Delicios si grozav de aspectuos, felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.