Friptura de porc cu parmezan

 

E reteta unei fripturi simple, dar care noua ne-a placut foarte mult, si ea a aparut ca urmare a faptului ca am cumparat cam mult parmesan, pe care tot il mutam prin frigider dintr-o parte in alta, pana la folosit in aceasta reteta.

Ingrediente:
– 500 g pulpa de porc
– 50 g parmezan ras
– boia de ardei dulce, sare, piepr si oregano (sau folositi condimentele voastre preferata)
– 2 linguri ulei
– 50 ml vin alb
– 50 ml apa

Mod de preparare:
– pulpa de proc se feliaza potrivit, se condimenteza pe ambele parti si se aseaza in tava
– se stropeste cu ulei si printer bucatile carne se toarna si apa cu vinul
– se da la cuptorul incins la 200 grade, timp de circa 60 de minute
– inainte cu 5 minute de a opri cuptorul, se pune parmezan ras pe fiecare bucata de friptura, si cand sunt gata cele 60 de minute se scoata tava cu friptura din cuptor
– se serveste cu garnitura preferata si cu o salata – noi am servit langa cartofi aromati la cuptor

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.