Friptura de porc cu parmezan

 

E reteta unei fripturi simple, dar care noua ne-a placut foarte mult, si ea a aparut ca urmare a faptului ca am cumparat cam mult parmesan, pe care tot il mutam prin frigider dintr-o parte in alta, pana la folosit in aceasta reteta.

Ingrediente:
– 500 g pulpa de porc
– 50 g parmezan ras
– boia de ardei dulce, sare, piepr si oregano (sau folositi condimentele voastre preferata)
– 2 linguri ulei
– 50 ml vin alb
– 50 ml apa

Mod de preparare:
– pulpa de proc se feliaza potrivit, se condimenteza pe ambele parti si se aseaza in tava
– se stropeste cu ulei si printer bucatile carne se toarna si apa cu vinul
– se da la cuptorul incins la 200 grade, timp de circa 60 de minute
– inainte cu 5 minute de a opri cuptorul, se pune parmezan ras pe fiecare bucata de friptura, si cand sunt gata cele 60 de minute se scoata tava cu friptura din cuptor
– se serveste cu garnitura preferata si cu o salata – noi am servit langa cartofi aromati la cuptor

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.