Saratele cu parmezan

 

Ieri am stat cam toata ziua prin bucatarie, asa ca dupa ce am facut mancare si desert, mi-am zis ca trebuie sa fac ceva si sarat ca sa am din toate categoriile cate ceva. Asa m-am orientat spre aceste minunate saratele cu parmezan.

Ingrediente:
– 120 g de unt
– 100 g de branza de vaci grasa
– 140 g de făina (mai mult sau mai putin in functie de cat e branza de umeda)
– 1 ou
– un praf de sare
– parmezan ras

Mod de preparare:
– untul la temperatura camerei, se amestecă cu branza de vaci, faina si sarea
– pentru ca la copt să se desfaca frumos “in foi”, aluatul obţinut se lasa la frigider cât mai mult (eu l-am lasat de dimineata pana spre seara)
– se întinde aluatul pe masa presarata cu faina si se taie fasii cam de 1 cm latime
– se rasuceste fiecare fasie si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
– fasiile se ung cu oul batut si se presara cu parmezan ras
– se da tava in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 30 de minute sau pana cand vedeti ca sunt frumos rumenite

Pofta buna!

Draga Iuliana, iti trimit o imbratisare virtuala pentru aceste saratele minunate, iar reteta va participa la parade lunii pentru provocarea „Virtual Hug”

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.