Saratele cu parmezan

 

Ieri am stat cam toata ziua prin bucatarie, asa ca dupa ce am facut mancare si desert, mi-am zis ca trebuie sa fac ceva si sarat ca sa am din toate categoriile cate ceva. Asa m-am orientat spre aceste minunate saratele cu parmezan.

Ingrediente:
– 120 g de unt
– 100 g de branza de vaci grasa
– 140 g de făin[ (depinde cat e branza de umeda)
– 1 ou
– un praf de sare
– parmezan ras

Mod de preparare:
– untul la temperatura camerei, se amestecă cu branza de vaci, faina si sarea
– pentru ca la copt să se desfaca frumos “in foi”, aluatul obţinut se lasa la frigider cât mai mult (eu l-am lasat de dimineata pana spre seara)
– se întinde aluatul pe masa presarata cu faina si se taie fasii cam de 1 cm latime
– se rasuceste fiecare fasie si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt
– fasiile se ung cu oul batut si se presara cu parmezan ras
– se da tava in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 30 de minute sau pana cand vedeti ca sunt frumos rumenite

Pofta buna!

Draga Iuliana, iti trimit o imbratisare virtuala pentru aceste saratele minunate, iar reteta va participa la parade lunii pentru provocarea „Virtual Hug”

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Iuliana spune:

    Multumesc mult pentru surpriza, Stefania! Ma bucur ca ti-au placut saratelele 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.