Chec cu banane si ciocolata

 

Daca aveti doua banane „ratacite” prin casa si nu stiti ce sa faceti cu ele, e momentul sa incercati acest chec . E simplu de facut, iar bananele ii dau o aroma minunata. Eu una nu m-am asteptat sa iasa un chec asa de bun si de aromat.

Ingrediente:
4 oua
– 2 banane bine coapte
– 200 g faina
– 125 g zahar
– 50 g unt topit si racit
– 2 lingurite de zahar vanilat
– 1/2 de plic de praf de copt
– 80 g ciocolata cu lapte rupta bucatele sau 2 linguri de perle de ciocolată
– un praf de sare

Mod de preparare:
– bananele se paseaza bine cu furculita
– peste acestea se adauga untul topit si racit
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma ca de bezea cu zaharul si zaharul vanilat
– galbenusurile se amesteca bine si se adauga peste pireul de banana
– se amesteca si peste ele se adauga spuma de albusuri

– se omogenizeaza si apoi se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si sarea
– se amesteca cu o spatula de jos in sus pana la incorporarea fainii
– la final se adauga si bucatelele de ciocolata se amesteca si compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie

– se da checul in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade, timp de circa 50 de minute
– cand e gata se lasa la racit (daca aveti rabdare!) si apoi se feliaza

Pofta buna!

Iuliana mi-a placut tare mult acest chec! Acum trimit reteta la parada lunii februarie a „Provocarii secrete” gazduita in aceasta luna de Cerasela!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Iuliana m-a incantat tare mult aroma data de banana. multumesc frumos pentru reteta!

  2. Iuliana spune:

    Ce frumos a iesit! Ma bucur mult ca ti-a placut reteta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.