Prajitura „Boema”

 

O prajitura care sigur aminteste multora dintre voi de copilarie, nu-i asa?  Ei bine, atunci va invit sa o incercati si sa va bucurati de ea, in varianta facuta acasa!!

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
Blat:
– 5 oua
– o cana cu zahar (aproximativ 200 g)
– o cana cu faina (aproximativ 180 g)
– 3 linguri cacao
– 1/4 plic praf de copt
– 10 linguri ulei
– esenta de rom
Sirop pentru blat:
– 100 ml apa
– 2-3 linguri zahar
– putina esenta de rom
Crema de ciocolata:
– 200 g ciocolata cu lapte (eu am folosit crema amaruie si au iesit super bune)
– 225 ml frisca lichida (eu am folosit 200 ml si a fost putina)
Crema de unt:
– 220 g unt la temepratura camerei
– 2 linguri cacao
– 3 linguri zahar pudra
– putina esenta de rom
Frisca pentru decor:
– 300 ml frisca lichida
– 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul adauga in ploaie
– separate, galbenusurile se amesteca cu uleiul iar peste ele se adauga spuma de albus
– se omogenizeaza si apoi se adauga faina, praful de copt, cacao si esenta de rom
– se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana se incorporeaza faina
– compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt de 20x30cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la circa 150 de grade, timp de 25 de minute (verificati cu scobitoare, pentru ca timpul de coacere variaza de la un tip de aragaz la altul)
– cand este gata se lasa la racit
Sirop pentru blat:
100 ml apa se amesteca cu zaharul si esenta de rom, pana se topeste zaharul
Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca lichida, la topit intr-un vas, la foc mic, amestecand incontinuu (dar aveti grija sa nu fiarba-puteti lua vasul de pe foc din cand in cand)
– se lasa la putin la racit
Crema de unt:
– untul la temperatura camerei se mixeaza cu cacao, zaharul pudra si esenta de rom, pana se obtine o crema spumoasa
Frisca pentru decor:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se intareste bine
Asamblare:
– blatul racit se taie in 20 de parti egale, si se distanteaza unele de altele putin
– se toarna peste patratele siropul pregatit din ingredientele de mai sus
– peste ele se toarna crema de ciocolata
– pe fiecare patrat de blat se face cate un cerculat din crema de unt

– pe fiecare cerculet din crema de unt se face cate o alvelina de frisca

Pofta buna!

Gina multumesc frumos pentru reteta. Au iesit mi-nu-na-te!!! Acum iti trimit reteta pentru provocarea „Weekend cu spor” din aceasta luna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. simonacallas spune:

    Iubesc Boema de cand ma stiu, nu as refuza niciodata sa gust, mai ales cand arata atat de bine 🙂 Felicitari!

  2. Gina Bradea spune:

    Ce bine arata! Sunt tare bune, dar si rapid de facut 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.