Escalop de curcan

 

Nu am mai mancat de multa vreme carne de curcan, asa ca am zis ca e momentul sa mai inlocuiesc carnea de pui cu cea de curcan. Prima ispita a fost acest escalop minunat pe care l-am savurat cu mare pofta si pe care vi-l recomand cu mare drag.

Ingrediente:
– 400 g piept de curcan
– 200 ml suc de rosii – eu am avut facut de casa
– 500 g ciuperci champignion
– 10 linguri faina
– 50 ml ulei
– sare si piepr dupa gust
– 2 foi de dafin

Mod de preparare:
– pieptul de curcan se feliaza de circa 1 cm grosime si fiecare felie se aseaza intr-o folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele
– fiecare bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper si se trece prin faina pe ambele parti
– intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi se prajeste carnea usor, pe ambele parti
– dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se pun pe o farfurie si in tigaie (in acelasi ulei), se pun ciupercile curatate de coaja si spalate (daca sunt mai mari le taiati in doua), sucul de rosii, si o cescuta de apa
– se lasa la fiert pana cand ciupercile sunt aproape gata, apoi se adauga si bucatile de carne si foile de dafin

 

– se potriveste de sare si piper si se mai lasa la foc circa 20 de minute (daca sosul in timpul acesta, scade prea mult, mai puteti adauga putina apa si-l „legati” cat timp mai sta pe foc)
– se serveste de minune langa piure de cartofi sau orez, sau poate chiar paste
– noi am servit cu piure de cartofi

Pofta buna!

Naina iti trimit o imbratisare virtuala pentru acest escalop minunat!

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.