Negresa cu ciocolata si crema de mascarpone (fara zahar)
Imi plac mult negresele, asa ca astazi am ales sa va arat aceasta varianta pentru ca mi-am dat seama ca pe blog, am doar 4 retete de negresa, iar cu mascarpone in afara de tiramisu lipsesc retetele cu el total. Deci trebuie sa iau atitudine in privinta aceasta, nu-i asa?
Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 90 g ciocolata amaruie
– 50 g ciocolata cu lapte
– 100 g unt
– 160 g faina
– 150 g indulcitor
– 1/4 praf de copt
Crema de mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 150 ml frisca
– 120 g indulcitor (pe care l-am transformat in pudra cu ajutorul rasnitei de cafea)
– 10 g gelatina
Pentru decor:
– 80 g ciocolata
Mod de preparare:
Blat:
– ciocolata rupta bucati se topeste, la foc mic, impreuna cu untul (nu trebuie sa fiarba!) si se lasa la racit
– separat ouale se mixeaza cu zaharul pana devin spuma
– peste acestea se adauga treptat, ciocolata racita si se mixeaza incet
– se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la incorporarea acestora in compozitie
– compozitia astfel obtinuta, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 25 de minute, la 180 de grade, in cuptorul incalzit in prealabil
– cand blatul este gata se lasa la racit
Crema de mascarpone:
– mascarponele se mixeaza putin
– frisca se mixeaza foarte bine cu indulcitorul pudra, pana se intareste
– gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa, apoi se topeste la cuptorul cu microunde, si se amesteca cu 3 linguri de mascarpone si apoi se pune peste restul de mascarpone
– se amesteca bine si apoi se adauga si frisca
– se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia
– tava in care s-a copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, si apoi se aseaza blatul
– peste blat se pune cu grija crema, se uniformizeaza si apoi se decoreaza cu ciocolata (eu am folosit unealta de curatat cartofi si am obtinut aschii de ciocolata, iar ciocolata a fost la temperatura camerei)
– se lasa la frigider 2 ore, apoi se feliaza si se serveste
Pofta buna!
Minunata aceasta reteteta cu crema de mascarpone multumim frumos pt ea.
Tare bune cred ca este…
Super arata!
Super arata!
Si mie-mi plac negresele,dar nici nu stiam ca sunt atatea variante;mi-am trecut reteta in caietul meu,sper sa nu te superi!
multumesc Sidy!
daaaa…delicioasa…:)
Cat de bine arataaaaaaa….!
Iti vine sa o mananci doar cand te uiti la ea….
DE-LI-CIOA-SA !!!
Delicioasa!!
Ce scumpi sunt acesti indulcitori , vai , vai , vai …
Prajitura cred ca este tare buna