Negresa cu ciocolata si crema de mascarpone (fara zahar)

 

Imi plac mult negresele, asa ca astazi am ales sa va arat aceasta varianta pentru ca mi-am dat seama ca pe blog, am doar 4 retete de negresa, iar cu mascarpone in afara de tiramisu lipsesc retetele cu el total. Deci trebuie sa iau atitudine in privinta aceasta, nu-i asa?

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 90 g ciocolata amaruie
– 50 g ciocolata cu lapte
– 100 g unt
– 160 g faina
– 150 g indulcitor
– 1/4 praf de copt
Crema de mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 150 ml frisca
– 120 g indulcitor (pe care l-am transformat in pudra cu ajutorul rasnitei de cafea)
– 10 g gelatina
Pentru decor:
– 80 g ciocolata

Mod de preparare:
 Blat:
– ciocolata rupta bucati se topeste, la foc mic, impreuna cu untul (nu trebuie sa fiarba!) si se lasa la racit
– separat ouale se mixeaza cu zaharul pana devin spuma
– peste acestea se adauga treptat, ciocolata racita si se mixeaza incet
– se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la incorporarea acestora in compozitie
– compozitia astfel obtinuta, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 25 de minute, la 180 de grade, in cuptorul incalzit in prealabil
– cand blatul este gata se lasa la racit
Crema de mascarpone:
– mascarponele se mixeaza putin
– frisca se mixeaza foarte bine cu indulcitorul pudra, pana se intareste
– gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa, apoi se topeste la cuptorul cu microunde, si se amesteca cu 3 linguri de mascarpone si apoi se pune peste restul de mascarpone
– se amesteca bine si apoi se adauga si frisca
– se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia
– tava in care s-a copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, si apoi se aseaza blatul
– peste blat se pune cu grija crema, se uniformizeaza si apoi se decoreaza cu ciocolata (eu am folosit unealta de curatat cartofi si am obtinut aschii de ciocolata, iar ciocolata a fost la temperatura camerei)
– se lasa la frigider 2 ore, apoi se feliaza si se serveste

Pofta buna!

Multumesc Laboratoarelor Remedia pentru produsele oferite!

10 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.