Piept de curcan in sos marinat
Nu stiu daca voua va plac retetele cu carne si sos, insa eu sunt fana a lor, pentru ca pe langa carnea care se combina foarte bine cu un sos, poti servi alaturi si o portie de piure de cartofi sau mamaliguta (preferata mea la retetele cu sosuri !)
Ingrediente:
– 400 g piept de curcan
– 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
– 3 linguri faina
– 3 linguri pasta de tomate
– 500 ml apa
– sare, piper, oregano
– 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
– pieptul de curcan se spala, se zvanta si se taie cuburi
– intr-o tigaie se pune uleiul la incins si apoi se dauga cuburile de curcan
– se lasa la calit pana isi schimba culoarea
– separate, intr-un bol pasta de tomate se dizolva in apa
– cand incepe carnea sa se rumeneasca, se adauga faina, se amesteca si apoi se adauga apa cu pasta de tomate
– se amesteca, apoi se adauga condimentele si foile de dafin si se lasa la fiert pana sosul capata consistenta unei smantani mai groase
– se poate servi ca atare sau cu piure de cartofi sau mamaliguta
Pofta buna!
Margareta Cismasiu, sa stii ca am servit cu mare pofta preparatul, si l-am trecut pe lista de preferate. Iti trimit reteta pentru parada lunii aprilie a provocarii „Weekend cu spor”.