Tocanita lipoveneasca
Este o tocanita care dureaza ceva timp pana e gata, dar care merita asteptarea voastra, daca va place carnea de porc 🙂
Ingrediente:
– 600 g pulpa de porc
– 400 g ciuperci champignion
– o cutie rosii decojite
– 2 cepe
– 2 catei de usturoi
– un ardei iute (optional)
– sare, piper, condimente pentru carnea de porc (sau ce condimente va plac)
– boia de ardei (eu am folosit dulce)
– ulei
Mod de preparare:
– carnea se taie bucatele mici si se condimenteaza cu sare, piper si condiment pentru carnea de porc
– intr-o tigaie se pun la incins 2-3 linguri ulei si se prajeste carnea la foc mic, pana cand se rumeneste usor pe toate partile
– se da deoparte si se pregatesc legumele
– separate, ciupercile curatate de coaja si taiate in patru se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt
– cand ceapa devine sticloasa, se adauga rosiile decojite si tocate si o cescuta de apa
– se lasa circa 5 minute pe foc (pana da un clocot)
– intr-un vas termorezistent se aseaza bucatelele de carne, apoi se toarna sosul de ciuperci, cateii de usturoi tocati si bucatele mici de ardei iute
– se condimenteaza cu boia de ardei dulce si se da la cuptor la 200 de grade, circa o ora (pana cand carnea este foarte frageda)
– se potriveste de minune sa fie servita cu mamaliga
Pofta buna!!
Lulu si eu am aflat recent ca I se zice tocanita lipoveneasca. eu ii spuneam simplu: tocanita!
E super delicioasa! eu tot in genul asta fac tocanita dar nu stiam ca-i lipoveneasca!
Nu refuz o farfurie cu tocanita!!