Chec din albusuri cu ciocolata
Pastrati albusurile atunci cand folositi la o anumita reteta numai galbenusurile, caci ele va pot fi de folos sa pregatiti un chec minunat, care se face repede si este si tare gustos, mai ales daca e si cu ciocolata 🙂
Important: folositi aceeasi ceasca pentru toate ingredientele, chiar daca e vorba de o ceasca mai mare sau mai mica – depinde cate albusuri aveti
Ingrediente (pentru un chec):
– o ceasca albusuri (am avut 6 albusuri)
– o ceasca faina
– o ceasca zahar
– 50 ml ulei
– 100 g ciocolata cu lapte
– esenta de vanilie
Mod de preparare
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o spuma tare
– se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura pana se omogenizeaza
– se adauga apoi ciocolata rupta bucatele
– in final se adauga uleiul si esenta si se amesteca bine cu o lingura
– compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 35-40 de minute – depinde si cat de mare este checul – oricum il tineti la cuptor pana trece testul scobitoarea!
– se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii
Ofer cu mult drag, in aceasta luna, alaturi de aceasta reteta, o imbratisare virtuala Claudiei, si trimit reteta la parada „Virtual Hug” de mai, gazduita de Laura
Pofta buna!
Mmmm.. cat de bun!!
Pufos si ciocolatos.Bun de tot.
Tare simplu si bun ! Yummy !
Multumesc, Stefania pentru calda si savuroasa ta imbratisare virtuala 🙂
Te imbratisez si eu! <3