Langosi cu smantana si parmezan

 

Cine vrea langosi? Sincera sa fiu, eu moldoveanca fiind din strabunici, le stiu din copilarie, de turte, asa ca daca vreti turte/langosi sau mai stiu eu ce denumire au, puteti incerca aceasta reteta. Sunt la fel de bune, indiferent cum le numiti, si indiferent cu ce alegeti sa le serviti – caci fiica-mea fiind fana ciocolata, nu a vrut deloc sa le guste altfel decat cu ciocolata si ea zis ca sunt tare bune si asa, deci o cred pe cuvant! 🙂

Ingrediente (circa 8 bucati):
25 g drojdie proasptata
– 500 gr faina
– 200 ml lapte
– 50 g unt
– un ou mare
– o lingurita zahar
– o lingurita sare
– circa 100 g smantana
– parmezan

Mod de preparare:
– drojdia se freaca cu zaharul, cu o lingura de lemn, pana la diluare
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea
– acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana – daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc
– aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald
– aluatul se imparte in 8 bucati egale si apoi pe planseta de lucru se modeleaza turtele cat mai rotund si subtiri
– se prajesc pe amblele parti in ulei incins si se scot pe un prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei
– calde, se ung cu smantana si se rade parmezan deasupra

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. La asa ceva nu rezist….sunt o nebunie, delicioase foc !
    Si daca mai pui si un pic de mujdei deasupra, vreau doua !!! Da ai inteles bine, doua vreau !
    Te tzuc Stefy !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.