Langosi cu smantana si parmezan

 

Cine vrea langosi? Sincera sa fiu, eu moldoveanca fiind din strabunici, le stiu din copilarie, de turte, asa ca daca vreti turte/langosi sau mai stiu eu ce denumire au, puteti incerca aceasta reteta. Sunt la fel de bune, indiferent cum le numiti, si indiferent cu ce alegeti sa le serviti – caci fiica-mea fiind fana ciocolata, nu a vrut deloc sa le guste altfel decat cu ciocolata si ea zis ca sunt tare bune si asa, deci o cred pe cuvant! 🙂

Ingrediente (circa 8 bucati):
25 g drojdie proasptata
– 500 gr faina
– 200 ml lapte
– 50 g unt
– un ou mare
– o lingurita zahar
– o lingurita sare
– circa 100 g smantana
– parmezan

Mod de preparare:
– drojdia se freaca cu zaharul, cu o lingura de lemn, pana la diluare
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea
– acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana – daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc
– aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald
– aluatul se imparte in 8 bucati egale si apoi pe planseta de lucru se modeleaza turtele cat mai rotund si subtiri
– se prajesc pe amblele parti in ulei incins si se scot pe un prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei
– calde, se ung cu smantana si se rade parmezan deasupra

 

Pofta buna!

One comment

Lasă un răspuns la Sidonia Toncean Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.