Prajitura cu ciocolata si nutella
Este o prajitura pufoasa, aerata, usor de facut si mai ales gustoasa, caci altfel nici nu are cum sa fie daca are ciocolata 🙂
Ingrediente:
– 75 g ciocolata cu lapte
– 120 g unt
– 3 oua
– 85 g faina
– 50 g zahar
– 3 linguri nutella
– 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
– ciocolata rupta bucati se topeste cu untul, la foc mic
– se adauga apoi nutella si se amesteca energic, si se ia de pe foc
– separate, ouale se mixeaza cu zaharul pana devin spumoase si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o lingura
– la final se adauga ciocolata topita si racita un pic, se omogenizeaza cu lingura iar compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt – eu am folosit o tava de 20*30 cm , insa ideal ar fi sa aveti o tava mai mica ca sa iasa mai groasa prajitura
– se da la cuptor pentru circa 30 de minute, la 160 de grade
– cand e gata se scoate din tava pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra
– se portioneaza si se serveste
Pofta buna!
Prajitura aceasta minunata am pregatit-o dupa indicatiile lui Lulu, gazda din aceasta luna a provocarii „Weekend cu spor„
Nu refuz niciodata ceva bun cu ciocolata.Cat de bine arata.pup.
cat de bine arata!!!
Lulu noi suntem fani ciocolata, deci nu avea cum sa nu ne placa, iar mie mi-a palcut si mai mult pentru ca pentru un desert asa bun nu a trebuit sa stau mult in bucatarie!
Dia…imi place ideea…:)
Micsoram tava sau … marim cantitatile 🙂 .
PLACE !
Foarte bine ti-a iesit si ma bucur ca v-a placut! pup si multumesc!