Rulada cu capsuni si ciocolata

 

Pentru ca am observat ca in aceasta perioada sunt la mare cautare pe blog, retetele cu capsuni, am venit astazi cu o rulada delicioasa cu multa ciocolata, dar si cu capsuni. E o combinatie…divina! Incercati-o! Am reusit sa pozez doar o feliuta, caci a disparut prea repede de pe platou.

Ingrediente:
Blat (tava de 20x30cm):
– 5 oua
– 5 linguri faina
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 3 linguri cacao
– un praf de sare
Crema:
– 160 g ciocolata cu lapte
– 160 g frisca lichida
– 2 linguri zahar pudra
– 12 capsuni

Mod de preparare:
Blat: 
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si cu zaharul care se adauga treptat
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, dupa care peste ele se adauga albusurile spuma
– se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si cacao
– se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
– compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.15 minute sau pana cand trece „testul scobitoarea”
– cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand se raceste si e gata crema – eu m-am grabit cu blatul la rulat si s-a rupt putin, asa ca mi-a dat bataie de cap la rulat

 Crema de ciocolata:

– ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida
– cratita se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata, amestecand continuu
– se baga la frigider pana se raceste
– cand este complet rece se mixeaza impreuna cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa
– se desface blatul si se intinde crema (mai putin 4-5 linguri), se aseaza capsunile spalate,in partea cu care se incepe rulatul, apoi se ruleaza cu grija

 – se acopera rulada cu restul de crema si se decoreaza cu jumatati de capsuni
– se lasa la frigider circa 2-3 ore apoi se feliaza

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Simona spune:

    Foarte frumoasa este!!

  2. stefy spune:

    tava de aragaz are dimensiunile mai mari decat 20×30. deci pentru acest blat, ca sa iti iasa pufos iti trebuie o tava mai mica.

  3. Anonim spune:

    Tava de aragaz are dimensiunile 20/30?

  4. Combinatie perfecta,cel putin pentru mine.Pup!

Lasă un răspuns la DiaMar bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.