Chifle cu parmezan
Chiar daca afara s-a incalzit bine de tot, asta nu inseamna ca am renuntat la a deschide cuptorul si a coace niste aluaturi sau dulciuri care sa ne fie pe plac. Astazi am ales aceasta varianta de chifle, pe care nu am incercat-o pana acum si pe care am „imprumutat-o” de la Adnia, pentru „Provocarea Secreta” de mai, gazduita de Claudia
Ingrediente (pentru 8 chifle):
– 25 grame drojdie proaspata
– 400 ml lapte cald
– 580 g faina alba
– 30 ml ulei de masline+1 lingura ulei pentru uns tava
– o lingurita zahar
– 50 grame parmezan ras
– o lingura sare
– un ou mic batut, pentru uns chiflele
Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 400 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina, maiaua apoi celelalte ingrediente si se framanta cu grija, pana cand aluatul de paine nu se lipeste de mana
– aluatul se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut (cuptorul nepornit poate fi un loc foarte bun)
-cand e gata se imparte in 8 bucati egale din care se modeleaza chiflele si se aseaza in tava unsa cu ulei
– se lasa din nou 30 minute la crescut, se ung cu oul batut dupa care se introduce tava in cuptorul preincalzit – la 150 de grade
– se coc chiflele circa 40 de minute (pana se rumenesc)
– se pot servi calde sau reci, si se pastreaza foarte bine si a doua zi
Pofta buna!
yeeeei, ce frumoase ti-au ieist chiflele! ma bucur tare mult ca le-ai incercat si ca ti-au placut1 multumesc!
Mmmm,ce gustoase trebuie sa fie!
Sunt pe placul meu.Eu numai acasa coc painea.