Ficat de porc fraged (la tigaie)

 

De cand s-a facut frumos afara stau foarte rar la calculator, tocmai de asta apar din ce in ce mai putin pe aici, desi retete noi tot am sa va arat. Azi am pregatit un ficat de porc foarte suculent si bun (dupa indicatiile primate de la mama – ca sa fiu sigura ca iese asa cum trebuie), pe care vi-l recomand si voua daca sunteti amatori de ficat de porc

Ingrediente:
– aprox. 1 kg ficat de porc
– 400 ml lapte de vaca
– 150 ml vin alb
– 2 foi de dafin
– condimente (eu am folosit sare, oregano si putina boia de ardei dulce)
– 3 linguri pasta de tomate
– 3 linguri ulei

Mod de preparare:
– ficatul se taie felii de aproximativ 2 cm, felii care se inteapa cu o scobitoare din loc in loc (pentru a patrunde laptele si a se fragezi foarte bine)
– feliile astfel pregatite se aseaza intr-un vas si peste ele se toarna laptele
– se lasa asa cateva ore (eu le-am lasat de seara pana a doua zi la pranz cand le-am gatit) la rece
– dupa acest timp, ficatul se scoate din lapte, se condimenteaza pe fiecare parte si se pune la „calit” intr-o tigaie in ulei incins, la foc mic
– se intoarce pe ambele parti (l-am lasat circa 15 minute per total), apoi se toarne vinul, pasta de tomate, foile de dafin si o cescuta de apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ficatul e gata si sosul a scazut cat va doriti (in cazul in care vi se pare ca ficatul nu este patruns foarte bine, iar sosul e scazut, mai adaugati apa si lasati pana e gata si ficatul)
– se serveste cu garniture preferata sau cu mamaliguta asa cum l-am servit noi

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Simona spune:

    De când n-am mai mâncat. .

  2. TeoBucatar spune:

    Ca la mama acasa, simplu si bun!

Lasă un răspuns la TeoBucatar Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.