Chec cu mere

 

Stiti momentul acela in care ai niste fructe pe care le tot muti din stanga in dreapta si nimeni nu se atinge de ele, dar parca nici nu le-ai arunca?! Ei bine, ieri m-am saturat de mutat merele acestea, si pana la urma m-am suparat si le-am transformat in chec…si chiar un chec reusit

Ingrediente (pentru un chec):
– 6 oua marime L
– 230 g zahar
– 180 g faina
– 10 linguri ulei
– 4 mere

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat
– separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma
– se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina si se amesteca cu grija, cu o lingura, pana la incorporarea acesteia
– acum se curate merele de coaja si cotor, se taie bucatele si se adauga peste compozitie si se amesteca bine

– in tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da tava in cuptorul, preincalzit in prealabil, la 150 de grade, timp de circa 45-50 de minute – sau pana trece testul scobitoarea

– cand este gata se scoate din tava pe un platou si se lasa la racit, apoi se feliaza si se serveste

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.