Chec cu mere
Stiti momentul acela in care ai niste fructe pe care le tot muti din stanga in dreapta si nimeni nu se atinge de ele, dar parca nici nu le-ai arunca?! Ei bine, ieri m-am saturat de mutat merele acestea, si pana la urma m-am suparat si le-am transformat in chec…si chiar un chec reusit
Ingrediente (pentru un chec):
– 6 oua marime L
– 230 g zahar
– 180 g faina
– 10 linguri ulei
– 4 mere
Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat
– separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma
– se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina si se amesteca cu grija, cu o lingura, pana la incorporarea acesteia
– acum se curate merele de coaja si cotor, se taie bucatele si se adauga peste compozitie si se amesteca bine
– in tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da tava in cuptorul, preincalzit in prealabil, la 150 de grade, timp de circa 45-50 de minute – sau pana trece testul scobitoarea
– cand este gata se scoate din tava pe un platou si se lasa la racit, apoi se feliaza si se serveste
Pofta buna!