Aperitiv cu foietaj si bacon

 

Desi am fost in concediu si am crezut ca o sa am mai mult timp pentru provocarea „Weekend cu spor” din aceasta luna, gazduita de Merisor, se pare ca am ajuns ultima si in loc sa fac o prajitura grozava de pe blogul ei, abia am gasit timp sa fac o reteta simpla. Dar macar am ajuns la provocare 🙂 si reteta a fost tare gustoasa.

Ingrediente:
– un pachet aluat foietaj
– 350 g bacon
– un galbenus
– o lingura lapte
– piper
– chimen (eu nu am pus pentru ca nu se Numara printer condimentele mele preferate)

Mod de preparare:
– aluatul se decongeleaza si se intinde pe floia cu care este impachetat
– baconul se feliaza foarte subtire si il asezam peste foietaj pentru a taia foietajul dupa dimensiunea lui
– galbenusul se amesteca cu laptele si piperul
– cu acest amestec se unge aluatul de foietaj si se presara chimen
– se aseaza feliile de bacon peste foaia unsa, si se ruleaza dar nu foarte strans
– rulourile formate se aseaza in formele de briose unse cu putin ulei (sau in care ati asezat hartii de briose), iar apoi acestea se mai ung cu galbenus, se presara chimen si se dau la cuptorul incins la 180 de grade, pentru circa 2025 minute

– sunt foarte bune servite reci (cel putin asa imi plac mie)

Pofta buna!

 
 

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Maria Udrea spune:

    Minunata alegere, draga Stefy!
    Eu iubesc aceste aperitive care se fac rapid si sunt de efect mai ales atunci cand avem musafiri si suntem in criza de timp.
    Multumesc frumos, pentru participare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.