Briose de ciocolata cu crema de unt

 

Desi suntem mari amatori de ciocolata am reusit „performanta” sa adun destul ciocolata, pe care mi-am propus sa o folosesc cat mai repede in niste deserturi gustoase. Primul dintre ele, a fost sa fie acesta. Sunt niste briose care se prepara usor (ca de atfle toate briosele) si au un gust delicios de ciocolata.

Ingrediente (pentru circa 16 briose):
Briose:
3 oua
– 100 g ciocolata cu lapte
– 50 g ciocolata amaruie
– 100 g unt (la temperatura camerei)
– 140 g zahar
– 150 ml lapte
– 200 g faina
– un plic zahar vanilat
– 1/2 plic praf de copt
Crema de unt:
– 150 g unt
– 250 g zahar pudra
– o lingurita cacao

Mod de preparare:

Briosele:
– laptele impreuna cu ciocolata rupta bucati se pun intr-un vas, pe foc mic, amestecand pana se topeste ciocolata
– amestecul de ciocolata se lasa la racit (eu l-am pus in frigider ca sa se raceasca mai repede)
– ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devin albicioase
– peste ele se adauga laptele, untul , si ciocolata racita si se mixeaza pana la omogenizare
– faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat amestecand, de aceasta data cu o lingura
– se omogenizeaza, si amestecul obtinut se toarna in formele de briose de silicon (in fiecare forma am pus cate doua linguri – important e ca formele sa nu fie pline pentru ca briosele cresc)
– formele de briose, se dau in cuptorul in preaabil incins, la 180 de grade, circa 30 de minute
– cand sunt gata se lasa la racit
Crema de unt:
untul la temepratura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si cacaoa pana cand amestecul devine cremos
– cu ajutorul unui pos se orneaza briosele cu crema de unt, si se dau la frigider, pana se intareste crema
– le puteti servi si fara crema de unt, sunt la fel de gustoase

 Pofta buna!
Briosele le-am pregatit cu drag, pentru Iuliana, alaturi de o imbratisare, pentru parada „Virtual Hug” din aceasta luna, gazduita de Monica

 

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    o imbratisare cu mult drag!

  2. Iuliana spune:

    Ce surpriza mi-ai facut, Stefania!!! Multumesc mult de tot 🙂
    Nu stiam ca sunt pentru mine minunatiile astea. De fapt le vazusem pe Facebook si intrasem sa vad reteta si cand colo…surpriza maxima! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.