Mancarica de ardei copti

 

Reteta aceasta este reteta mea de suflet, pentru ca a fost prima mancare gatita pe care am invatat s-o fac, pentru simplu fapt ca imi placea aceasta mancare si pentru ca e usor de facut. Asa ca azi, va invit si pe voi la o portie din aceasta mancarica

Ingrediente (pentru doua portii):
– 1 kg ardei grasi
– 2 rosii
– 3 cepe mai mari
– ulei epntru calit
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se coc ardeii (pe gratar, la cuptor, cum va este mai comod si mai usor)
– cand sunt gata ardeii se pun intr-un vas, se presara sare si se lasa circa 10 minute sa se „odihneasca”- asa se curata mai usor
– ceapa se curata de coaja, se taie si se pune la calit in ulei incins
– rosiile se spala, se toaca si se pun peste ceapa
– se lasa la calit pana ceapa devine sticloasa, si apoi se adauga ardeii copti, curatati de coaja si rupti fasii
– se adauga si o cescuta de apa si se adauga sarea, si se lasa sa fiarba pana cand ceapa si rosiile sunt fierte si pana cand scade atat cat va doriti
– la mine nu a lipsit mamaliguta de langa mancarica, pentru ca doar o ador 🙂

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Anonim spune:

    O mancarica care mi se pare adorabila.
    Olivia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.