Prajitura cu cacao si branza de vaci
Ingrediente: (pentru o tava de 20×30 cm)
Blat:
– 4 oua
– 1/2 cana cu smantana
– 1/2 cana lapte
– 1/2 cana ulei
– o cana cu zahar
– un plic praf de copt
– 2 linguri cacao
– faina cat cuprinde – pana obtineti o compozitie groasa ca smantana (asemanatoare compizitiei de chec)
Crema de branza:
– 500 g branza de vaci
– 150 g zahar
– un strop de esenta de lamiae
– 3 linguri gris
Mod de preparare:
Blat:
– se amesteca mai intai ingredientele lichide, apoi peste ele se adauga pe rand, amestecand dupa fiecare, zaharul, praful de copt, faina si cacaoa cernuta si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
Crema de branza:
– branza se amesteca cu zaharul, grisul si esenta de lamiae si se omogenizeaza
Asamblare:
– jumatate din compozitia pentru blat se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 10 minute, la temperature de 150-160 de grade
– dupa acest timp, pentru blat se aseaza crema de branza si se uniformizeaza, si apoi se toarna restul de compozitie deasupra
– se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 35 de minute – pana trece testul scobitoarea
– cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza (optional) si se feliaza
Pofta buna!
Mishu foarte buna prajitura. Am facut o alegere buna pentru parada „Weekend cu spor” din aceasta luna.