Prajitura cu cacao si branza de vaci

 

 

Chiar daca astazi a fost foarte cald afara, pofta de dulce m-a condus catre cuptor pentru a coace prajitura aceasta gustoasa cu branza de vaci, care a fost pe gustul tuturor celor din casa.

Ingrediente: (pentru o tava de 20×30 cm)
Blat:
– 4 oua
– 1/2 cana cu smantana
– 1/2 cana lapte
– 1/2 cana ulei
– o cana cu zahar
– un plic praf de copt
– 2 linguri cacao
– faina cat cuprinde – pana obtineti o compozitie groasa ca smantana (asemanatoare compizitiei de chec)
Crema de branza:
– 500 g branza de vaci
– 150 g zahar
– un strop de esenta de lamiae
– 3 linguri gris

Mod de preparare:
Blat:
– se amesteca mai intai ingredientele lichide, apoi peste ele se adauga pe rand, amestecand dupa fiecare, zaharul, praful de copt, faina si cacaoa cernuta si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
Crema de branza:
– branza se amesteca cu zaharul, grisul si esenta de lamiae si se omogenizeaza
Asamblare:
– jumatate din compozitia pentru blat se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 10 minute, la temperature de 150-160 de grade
– dupa acest timp, pentru blat se aseaza crema de branza si se uniformizeaza, si apoi se toarna restul de compozitie deasupra
– se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 35 de minute – pana trece testul scobitoarea
– cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza (optional) si se feliaza

 

Pofta buna!

Mishu foarte buna prajitura. Am facut o alegere buna pentru parada „Weekend cu spor” din aceasta luna.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.