Ciorba taraneasca de legume

…i-am zis taraneasca pentru ca am facut-o cu toate legumele gasite prin gradina, plus cateva pe care le aveam prin frigider. Noi suntem fani mari ai ciorbelor cu legume, asa ca nu ezit niciodata sa pregatesc o astfel de ciorba, daca am cerere de la cei din casa 🙂

Ingrediente:
– 1/2 dovlecel
– un ardei capia
– un ardei gras verde
– un morcov
– o radacina patrunjel
– o ceapa
– 4 cartofi
– putina mazare congelata
– putina fasole verde congelata
– o legatura patrunjel
– o legatura leustean
– bulion/pasta de tomate dupa gust
– o lingura cu orez
– bors dupa gust
– sare dupa gust
– ulei pentru calit

Mod de preparare:
– se curata legumele, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici in functie de preferintele fiecaruia
– cartofii se pun la fiert impreuna cu dovleceii si cu orezul
– ceapa, morcovul, si ardeii se pun la calit cu pasta de tomate – daca vreti sa evitati „prajeala”, le puneti primele in oala la fiert, si abia apoi se adauga cartofii si dovleceii
– se toaca si jumatate din legatura de patrunjel si jumatate din legatura de leustean si se pun in oala
– cand legumele sunt aproape fierte se adauga si fasolea verde si mazarea
– se mai lasa 5 minute la fiert, apoi se adauga sarea si borsul si se mai lasa inca 5 minute si se inchide focul
– la final, dupa ce s-a inschis focul, se adauga restul de patrunjel si leustean tocate

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.