Ciorba taraneasca de legume

…i-am zis taraneasca pentru ca am facut-o cu toate legumele gasite prin gradina, plus cateva pe care le aveam prin frigider. Noi suntem fani mari ai ciorbelor cu legume, asa ca nu ezit niciodata sa pregatesc o astfel de ciorba, daca am cerere de la cei din casa 🙂

Ingrediente:
– 1/2 dovlecel
– un ardei capia
– un ardei gras verde
– un morcov
– o radacina patrunjel
– o ceapa
– 4 cartofi
– putina mazare congelata
– putina fasole verde congelata
– o legatura patrunjel
– o legatura leustean
– bulion/pasta de tomate dupa gust
– o lingura cu orez
– bors dupa gust
– sare dupa gust
– ulei pentru calit

Mod de preparare:
– se curata legumele, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici in functie de preferintele fiecaruia
– cartofii se pun la fiert impreuna cu dovleceii si cu orezul
– ceapa, morcovul, si ardeii se pun la calit cu pasta de tomate – daca vreti sa evitati „prajeala”, le puneti primele in oala la fiert, si abia apoi se adauga cartofii si dovleceii
– se toaca si jumatate din legatura de patrunjel si jumatate din legatura de leustean si se pun in oala
– cand legumele sunt aproape fierte se adauga si fasolea verde si mazarea
– se mai lasa 5 minute la fiert, apoi se adauga sarea si borsul si se mai lasa inca 5 minute si se inchide focul
– la final, dupa ce s-a inschis focul, se adauga restul de patrunjel si leustean tocate

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.