Cartofi taranesti

 

Pe langa ciorba taraneasca de legume, am avut zilele trecute la masa si cartofi taranesti…Sincer, chiar nu mai pregatisem de multa vremea cartofii in asa mod, si am zis sa fiu in aceeasi tema cu ciorba 🙂

Ingrediente:
– 7 cartofi mai mari (circa 1 kg)
– 1 ceapa mare
– boia dulce de ardei, sare si piepr dupa gust
– 4-5 linguri ulei de floarea soarelui pentru calit

Mod de preparare: 
cartofii se pun la fiert in coaja
– cand sunt gata (intra furculita usor in ei), se scurg de apa in care au fiert si se lasa la racit
– cand s-au racit se curata de coaja si se taie cuburi
– ceapa se curata de coaja, se toaca cat mai marunt si se pune la calit
– cand aceasta devine sticloasa, se adauga cartofii cuburi si se lasa la calit impreuna, pana cand ceapa e gata si cartofii sunt rumeni usor
– se pot servi ca atare, sau ca garnitura langa o friptura buna

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.