Friptura de porc cu sos de rosii si ciuperci

 

Daca vreti sa schimbati putin reteta clasicei fripturi de porc, cred ca tocmai a venit momentul sa incercati aceasta friptura suculenta cu sos de rosii si ciuperci. Sunt sigura ca o sa va placa, caci la noi e pe lista cu „retete bis”

Ingrediente:
– 4 felii pulpa de porc
– un borcanel de ciuperci feliate
– o conserva de rosii intregi
– o ceapa
– 2 catei de usturoi
– 150 ml vin alb
– sare si piper dupa gust
– 2-3 linguri ulei pentru calit

Mod de preparare:
– feliile de carne se pun la rumenit in tigaie, la foc mic, pe ambele parti
– cand sunt rumene, se scot pe o farfurie, si in acelasi ulei se pune la calit ceapa taiata marunt si usturoiul tocat
– cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga feliile de carne, ciupercile spalate si scurse de apa, vinul si rosiile tocate, sarea si piperul
– se lasa la fiert circa 50 de minute (pana cand carnea este frageda) – in cazul in care sosul scade foarte mult si carnea nu este gata, se mai adauga putina apa sau vin
– se serveste cu mamaliguta sau chiar la fel de bine cu piure de cartofi


Pofta buna!!
 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.