Friptura de porc cu sos de rosii si ciuperci
Daca vreti sa schimbati putin reteta clasicei fripturi de porc, cred ca tocmai a venit momentul sa incercati aceasta friptura suculenta cu sos de rosii si ciuperci. Sunt sigura ca o sa va placa, caci la noi e pe lista cu „retete bis”
Ingrediente:
– 4 felii pulpa de porc
– un borcanel de ciuperci feliate
– o conserva de rosii intregi
– o ceapa
– 2 catei de usturoi
– 150 ml vin alb
– sare si piper dupa gust
– 2-3 linguri ulei pentru calit
Mod de preparare:
– feliile de carne se pun la rumenit in tigaie, la foc mic, pe ambele parti
– cand sunt rumene, se scot pe o farfurie, si in acelasi ulei se pune la calit ceapa taiata marunt si usturoiul tocat
– cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga feliile de carne, ciupercile spalate si scurse de apa, vinul si rosiile tocate, sarea si piperul
– se lasa la fiert circa 50 de minute (pana cand carnea este frageda) – in cazul in care sosul scade foarte mult si carnea nu este gata, se mai adauga putina apa sau vin
– se serveste cu mamaliguta sau chiar la fel de bine cu piure de cartofi
Pofta buna!!