Rulada de pui cu legume

 

Desi e abia sfarsitul lunii octombrie, am observat ca pe blogul meu, au inceput sa fie la mare cautare retetele pentru Craciun, si din acest motiv, am ales sa pregatesc pentru provocarea „Weekend cu spor”, din aceasta luna – gazduita de Cristina, aceasta rulada de pui cu legume care merita un loc de cinste un platoul cu aperitive pregatit pentru sarbatorile de iarna.

Ingrediente:
– 6 pulpe superioare de pui fara piele si os
– 3 oua medii
– un borcanel de ciuperci sau 5 ciuperci m champignion mai mari
– 1 ardei kapia rosu
– 3 castraveti murati
– sare si piper macinat

Mod de preparare:
– patru pulpe din cele 6 se transforma in pasta de carne, cu ajutorul roborului de bucatarie sau cu cu masina de tocat – in cazul in care folositi masina de tocat carne, treceti carnea de 2-3 ori prin ea, intrucat e important ca aceasta sa aiba o textura cat mai fina
– celelalte doua pulpe de pui se taie cuburi potrivite
– ardeiul, ciupercile si castravetii murati se taie cuburi foarte mici
– intr-un vas, se pun toate ingredientele: paste de carne, cuburile de carne, legumele, ouale, sarea si piperul si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza compozitia – cam asa trebuie sa arate compozitia

– pe masa de lucru, se intinde o bucata de folie de aluminiu si pe ea se aseaza compozitia sub forma de rulou – care trebuie sa fie cat mai uniform ca si grosime
– se strange folia cu grija in jurul ruloului de carne, cat se poate de strans si rulada astfel obtinuta, se aseaza cu grija intr-o tava de copt
– pe langa rulada, se toarna incet apa, cat sa ajunga pana la jumatatea inaltimii ruladei
– tava se baga la cuptor, la temperatura de 180 de grade, timp de 50 de minute
– dupa acest timp, se varsa apa din tava, se desface cu grija folia de aluminiu de pe partea superioara a ruladei, si se mai introduce tava la cuptor, circa 20 de minute, pe o treapta superioara, pana se rumeneste usor rulada
– cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza cu un cutit bine ascutit si se aseaza pe platou
– recunosc ca noi am servit o parte calda, ca si friptura, si a fost buna
– iar a doua zi am folosit-o la pachetelul pentru serviciu

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.