Napolitane cu crema de cacao

 

Au fost tare bune, si am avut cateva zile de mancat, asa ca nu am mai auzit zilnic ca se impune sa fac ceva dulce de casa; caci sincer noi nu stam fara dulce in casa nici macar o zi :))

Ingrediente (pentru 8-10 foi napolitane – A3)
8 -10 foi napolitane
– 600 ml lapte

– 300 g zahar
– 4 linguri amidon
– 3 linguri cacao

Mod de preparare:
laptele se pune la incalzit, la foc mic, si se adauga treptat zaharul si se amesteca pana ce acesta se topeste
– se adauga apoi cacaoa, prin cernere, pentru a evita formarea de cocoloase, si amidonul, amestecand incontinuu, pana se obtine o crema de consistenta unei budinci mai groase
– tot timpul amestecul trebuie sa fie la foc mic, si se amesteca incontinuu

– se lasa sa se raceasca partial, si se mai amesteca din cand in cand prin crema, pentru a nu forma crusta
– cand crema este racita partial se incepe asamblarea napolitanelor

– se aseaza pe un platou, prima foaie de napolitana, se unge cu crema, apoi se adauga o noua foaie de napolitana, se preseaza usor cu palmele pentru a se lipi foile, apoi se unge foaia de deasupra si tot asa, pana la ultima foaie de napolitana care trebuie sa ramana neunsa
– foile se lasa la frigider 4-5 ore, acoperite deasupra cu un prosop peste care a fost adaugata o carte grea pentru a se lipi mai bine foile
– se taie napolitanele cu un cutit zimtat si se servesc
– se pastreaza foarte bine in cutii inchise cu capac

Observatie: eu am folosit 6 foi si au iesit subtiri, dar cantitatile din reteta vi le-am pus pentru 10 foi de napolitane, dupa ce am refacut reteta, doar ca nu le-am mai pozat
Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.