Tarta cu mere si ciocolata

 

Nu am nici un fel de prezentare pentru aceasta tarta, pentru ca combinatia de mere si ciocolata m-a lasat pur si simplu fara cuvinte, la cat de minunata este!!

Ingrediente (pentru o tava de 24 de cm):
Aluat:
– 2 oua
– 130 g unt la temperature camerei
– 250 g faina
– 3 linguri cacao
– 4 linguri zahar
Umplutura:
– 8 mere potrivite
– 50 g ciocolata cu lapte
– 5 linguri zahar
– 25 g unt
– o lingurita scortisoara

Mod de preparare:
Aluat:
intr-un vas se amesteca faina, zaharul si cacao
– se adauga si untul si se amesteca – se vor obtine niste firimituri
– se adauga si ouale, iar la nevoie cate linguri cu apa rece cat sa se lege aluatul
– se framanta aluatul circa 5 minute pana se obtine un aluat elastic si nelipicios
– cu jumatate din aluat de imbraca forma de tarta – inclusiv peretii, iar cealalta jumatate se pastreaza pentru ornat
– tava imbracata in aluat si restul de aluat se dau la frigider si se incepe pregatirea umpluturii
Umplutura:
– se curate merele de coaja si cotor si se taie bucati
– intr-un vas pe pune untul la topit, la foc mic, se adauga cuburile de mere, zaharul si scortisoara si se lasa pe foc pana merele se inmoaie
– cand merele sunt gata, se adauga si ciocolata rupta bucati, se ia vasul de pe foc, si se amesteca pana se topeste total ciocolata
– compozitia se lasa la racit
– se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia de mere si ciocolata racita , si din restul de aluat se decupeaza forme cu care se orneaza tarta
– tarta se coace, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute
– cand este gata, se lasa la racit, se pudreaza daca vreti, si se serveste

Pofta buna!!

Mihaela, reteta e minunata, si am ales sa o pregatesc pentru „Provocarea secreta” din aceasta luna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.