Carne de porc cu sos de rosii si usturoi

 

Ingrediente:
– 500 g pulpa de porc
– o conserva rosii
– 3-4 catei de usturoi
– 50 ml vin rosu sec
– un cub de unt (15 g)
– 3 linguri ulei pentru calit
– sare, piper si oregano dupa gust

Mod de preparare:
– carnea de porc se taei cuburi micute
– acestea se pun la calit in ulei incins pana se rumenesc usor pe toate partile
– cand carnea e rumena se adauga cateii de usturoi tocati si se caleste foarte putin, si apoi se adauga conserva de rosii maruntite, cu cutitul sau pasate cu ajutorul unui blender, vinul, condimentele si o cescuta de apa
– amestecul se lasa la fiert pana cand carnea este frageda, si sosul are consistenta dorita
– in cazul in care carnea nu este gata, puneti in completare inca o ceasca de apa pana e gata
– cu 5 minute inainte de final se adauga si cubul de unt, se omogenizeaza si se inchide focul
– se serveste cu piure de cartofi, orez sau mamaliguta

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ce place Dianei mancarea asta.O trimit la tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.