Prajitura din albusuri cu fructe exotice

 

Nu aruncati albusurile atunci cand folositi la vreo reteta doar galbenusurile. Le pastrati foarte bine la congelator si cand aveti mai multe le transformati intr-o prajitura de albusuri. Eu am avut de data aceasta 6 albusuri adica o ceasca si am facut o prajitura, desi cred ca mai indicat era sa fac un chec, pentru ca prajitura a iesit subtire pentru ca tava a fost cam marisoara pentru cantitatea de albusuri avuta

Ingrediente:
o conserva compot de fructe exotice
– o ceasca albusuri
– o ceasca faina
– o ceasca zahar pudra
– 5 linguri ulei
– esenta de vanilie

Important: folositi aceeasi ceasca pentru toate ingredientele, chiar daca e vorba de o ceasca mai mare sau mai mica – depinde cate albusuri aveti

Mod de preparare
– bucatile de fructe, din compot, se pun la scurs intr-o sita
– albusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o spuma tare
– se adauga faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza
– se adauga apoi bucatile de fructe exotice
–  in final se adauga uleiul si esenta si se amesteca bine
– compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 30 de minute (pana cand se rumeneste usor)

 

– se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza

Pofta buna!

Cu aceasta prajitura ii trimit o imbratisare mare lui Lulu, o gospodina pe care daca inca nu ati descoperit-o, cred ca e momentul sa o descoperiti pe blogul ei. Imbratisarea si prajitura merg la parada „Virtual Hug„, gazduita in aceasta luna de Laura

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.