Briose cu iaurt si ciocolata


 

 

Imi plac briosele pentru ca sunt simplu de facut, si in plus se pot face in tot felul de combinatii: cu fructe, cu ciocolata, simple, cu gem, etc. Astazi am optat pentru varianta cu iaurt si ciocolata, si am avut succes cu ea

Ingrediente (pentru 12 briose):
– 240 gr iaurt de baut
– 200 g faina
– 130 g zahar
– 50 g ciocolata cu lapte
– 2 oua mai mari (marimea L)
– 50 ml ulei
-1/4 plic praf de copt
– 2 picaturi esenta de vanilie (eu am pus si putina esenta de lamaie)
– hartii pentru briose sau forme din silicon pentru briose

Mod de preparare:
– iaurtul se mixeaza cu zaharul
– se adauga apoi uleiul si se mixeaza din nou
– se adauga ouale si esenta si se mixeaza pana la omogenizare
– apoi se adauga praful de copt si faina treptat si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea fainii
– la final se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca usor
– compozitia obtinuta, se ia cu o lingura, si se umple fiecare forma de briosa, tapetata cu hartie de briose
– briosele se dau la cuptorul, incins in prealabil, la 170 grade, timp de circa 35-40 de minute

 

Pofta buna!!

Reteta incercata de Daniela Calin

2 comments

Lasă un răspuns la Anonim Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.