Cartofi Duchesse
Daca va ramane piure de cartofi cand il pregatiti ca si garnitura, va sfatuiesc sa nu-l aruncati ci sa-l transformati in acesti minunati cartofi pe care ii puteti folosi fie ca si o garnitura, fie sa-i serviti pe un platou langa alte aperitive.
Ingrediente:
– 5-6 cartofi mari
– un cubulet de unt/margarina
– un ou
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– se pregateste piureul de cartofi dupa reteta mea sau dupa cum il pregatiti voi de obicei
– piureul se lasa sa se raceasca total
– se adauga un ou si piper si se omogenizeaza
– se umple un pos cu piure si intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza „bezele” din cartofi
– tava se da la cuptor pentru circa 15 minute, la 200 de grade
– cand sunt usor rumene, sunt gata
Pofta buna!!
Cris multumesc frumos pentru reteta. E alegerea mea pentru provocarea „Weekend cu spor” din aceasta luna!
Minunata alegere ai facut. Simplu, rapid si de efect. Multumesc. :-*