Cartofi Duchesse

 

Daca va ramane piure de cartofi cand il pregatiti ca si garnitura, va sfatuiesc sa nu-l aruncati ci sa-l transformati in acesti minunati cartofi pe care ii puteti folosi fie ca si o garnitura, fie sa-i serviti pe un platou langa alte aperitive.

Ingrediente:
– 5-6 cartofi mari
– un cubulet de unt/margarina
– un ou
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
se pregateste piureul de cartofi dupa reteta mea sau dupa cum il pregatiti voi de obicei
– piureul se lasa sa se raceasca total
– se adauga un ou si piper si se omogenizeaza
– se umple un pos cu piure si intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza „bezele” din cartofi
– tava se da la cuptor pentru circa 15 minute, la 200 de grade
– cand sunt usor rumene, sunt gata

Pofta buna!!

Cris multumesc frumos pentru reteta. E alegerea mea pentru provocarea „Weekend cu spor” din aceasta luna!

One comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.