Challah si gogosi pufoase

 

Challah-ul este de fapt un aluat putin diferit de restul aluaturilor, in sensul ca este un aluat dulce, are oua in compozitie si o textura pufoasa. Puteti pregati din el gogosi, cornuri, placinte, ce va doreste inima si pofta de moment 🙂

Ingrediente:
– circa 400 g faina alba
– 25 g drojdie proaspata
– 2 oua
– 60 ml apa calduta
– 125 ml apa mineral foarte rece
– 100 g zahar
– 40 ml ulei
– o lingurita rasa de sare

Mod de preparare:
– drojdia se freaca cu o lingura de zahar si apoi se amesteca cu apa calduta, lasandu-se pana formeaza bulbuci
– separat se pun 7 linguri din cantitatea de faina, sarea, ouale, zaharul si 1/2 din cantitatea de ulei
– se amesteca bine, se adauga apoi drojdia si treptat apa mineral si se amesteca
– se adauga apoi treptat si faina
– la final se adauga restul de ulei si se framanta bine, rezultand un aluat elastic
– se lasa la dospit o ora

– cand este gata aluatul se imparte aluatul in 4-5 foi
– se intinde fiecare foaie pe masa de lucru tapetata cu faina si se decupeaza cu ajutorul unui pahar, gogosi
– acestea se pun la prajit in ulei incins
– se scot pe un platou, pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!

Elena mi-a fost sursa de inspiratie, pentru „provocarea secreta” din aceasta luna, gazduita de Cerasela

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Gogoooosi!!! Ce bune si ce pofta am 🙂

  2. Elena Toma spune:

    Ce idee buna cu gogosile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.