Cornuri cu crema de ciocolata

 

Ingrediente (pentru circa 12 cornuri):
– circa 400 g faina alba
– 25 g drojdie proaspata
– 2 oua
– 60 ml apa calduta
– 125 ml apa minerala foarte rece
– 100 g zahar
– 40 ml ulei
– o lingurita rasa de sare
– 12 linguri pline cu crema de ciocolata

pentru decor: -un ou si seminte de susan

Mod de preparare:
– drojdia se freaca cu o lingura de zahar si apoi se amesteca cu apa calduta, lasandu-se pana formeaza bulbuci
– separat se pun 7 linguri din cantitatea de faina, sarea, ouale, zaharul si 1/2 din cantitatea de ulei
– se amesteca bine, se adauga apoi drojdia si treptat apa mineral si se amesteca
– se adauga apoi treptat si faina
– la final se adauga restul de ulei si se framanta bine, rezultand un aluat elastic
– se lasa la dospit o ora
– cand este gata aluatul se imparte aluatul in 4foi
– se intinde fiecare foaie pe masa de lucru tapetata cu faina si se imparte in triunghiuri (ca in imagine-am uitat sa fac poze cand erau chiar triunghiuri – adica taiati si baza triunghiului ca sa fie drepte)

– pe fiecare triunghi se pune cate o lingura de crema si se ruleaza de la baza triunghiului catre varful triunghiului
– cornurile formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un ou batut

– se presara susan pe ele si se dau la cuptor la 160 de grade, pentru circa 35 de minute- pana cand sunt rumene

 

Pofta buna!!

Reteta de aluat am preluat-o de la Elena, motiv pentru care ii trimit o imbratisare virtuala pentru provocarea din aceasta luna „Virtual Hug„!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Minunate !Mai ales linga un pahar cu lapte caldutz….
    An Nou fericit cu multe realizari, draga mea !

  2. stefy spune:

    Mihaela pentru tine mai fac o tava, ca sa am cu ce te servi…

  3. Vreau si eu un cornulet delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.