Prajitura cu mango, piersici, mascarpone si piscoturi
Daca pentru sarbatori doriti o prajitura usoara care sa nu necesite coacere, atunci cred ca aceasta prajitura e tocmai ceea ce cautati. Se face relativ repede si e foarte gustoasa.
Ingrediente (pentru o tava de chec):
Blat:
– 12 piscoturi
– un compot de piersici
Crema:
– un fruct mango
– 250 g mascarpone
– 250 ml frisca lichida
– o cana zahar
– 2-3 picaturi esenta de rom
– 10 g gelatina
Decor:
– piersicile din compot
– ornamente
Mod de preparare:
– fructul de mango se curata, se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pana se obtine un piure
– gelatina se pune la hidratat in 3-4 linguri cu apa, timp de 5 minute
– frisca se mixeaza pana se intareste
– peste ea se adauga piureul de mango, treptat, si se mixeaza
– gelatina se topeste cateva secunde la cuptorul cu microunde, si se adauga peste frisca, mixandu-se din nou
– peste aceasta se adauga mascarponele si esenta de rom si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
– tava de chec se tapeteaza cu folie alimentara
– se aseaza jumatati de piersica, ca in poza, si peste acestea se adauga crema obtinuta (daca va mai raman piersici, le taiati cubulete si le adaugati in crema)
– fiecare piscot se trece prin compotul de la piersici si se aseaza peste crema
– se lasa cel putin 5 ore la frigider (recomandat e sa se lase peste noapte), si apoi pe o tava se rastoarna prajitura, astfel incat piscoturile vor fi blatul, iar piersicile vor fi deasupra
– se orneaza pe partile laterale cu ornamente si se feliaza
Pofta buna!!
Reteta face parte din parada provocarii secrete, si am preluat-o de la Aura.
Comentarii recente