Fursecuri cu vanilie

 

Daca tot se apropie sarbatorile de iarna, am zis ca e momentul potrivit sa va prezint si o reteta de fursecuri, si ca sa nu va tin mult in bucatarie, am ales aceste fursecuri simple dar bune si preferate de multe persoane. Probabil unii dintre voi le stiti de spritate, dar oricume le-ati spune, sunt la fel de bune, si au avantajul ca le puteti servi simple sau le puteti lipie doua cate doua cu gem, crema de ciocolata, etc.

Ingrediente (pentru circa 40 fursecuri):
– 150 g unt la temperatura camerei
– 200 g faina
– 100 g zahar
– un ou
– un plic zahar vanilat
– 1/2 esenta de vanilie

Mod de preparare:
– untul se mixeaza usor
– se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si se mixeaza pana crema devine spumoasa
– se adauga oul continuand mixarea
– la final se adauga faina treptat si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea totala a fainii

– amestecul obtinut se pune intr-u posh si intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se fac mici gramajoare

– tava se da in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 15-20 de minute, pana cand fursecurile se rumenesc putin (mie imi plac mai rumene de asta le-am lasat putin mai mult la cuptor) sau pana ce talpa fursecului s-a rumenit putin
– cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit

– se pastreaza foarte bine in cutii metalice inchise ermetic

 

Pofta buna!

Simona au fost delicioase, deci am facut o alegere buna pentru provocarea „Weekend cu spor” gazduita in aceasta luna de tine! Multumesc!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Este vremea fursecurilor.Sunt dragute si delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.