Faguri cu crema de ciocolata

 

Anul acesta am pregatit pentru Craciun, pentru prima data faguri cu ciocolata. A fost o alegere foarte buna, in sensul ca se fac usor si tinute inchise intr-o cutie de plastic sunt fragede si dupa 4-5 zile, deci pot fi pregatite mai din timp sarbatori si vor fi la fel de proaspete.

Ingrediente (pentru circa 40-45 faguri lipiti) 
– 3 oua
– 200 g faina
– 11 linguri lapte
– 11 linguri ulei
– 11 linguri zahar
– 1/2 plic praf de copt
– un plic zahar vanilat
– circa 200 g crema de ciocolata din comert
– zahar pudra

Mod de preparare: 
– ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si isi se topeste zaharul
– se adauga laptele si se mixeaza, apoi se adauga si uleiul si se mixeaza
– faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste compozitie, amestecandu-se de aceasta data cu o lingura, nu cu mixerul
– trebuie sa rezulte o compozitie ca de chec doar ca putin mai groasa
– forma de faguri se incinge foarte bine pe aragaz la foc mic, se unge cu ulei pe ambele parti, si se pune cu lingurita compozitie pe forma, pentru fiecare fagure
– se coace pe ambele parti
– forma se unge cu ulei la fiecare tura de faguri
– fiecare fagure se unge cu crema de ciocolata, cat inca este cald, si se lipesc doi cate doi
– se lasa sa se raceasca si apoi se pun in cutii de plastic inchise ermetic

 

Pofta buna!

 
 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.