Chiftelute de ton

 

 

 Monica mi-a fost sursa de inspiratie pentru aceste delicioase chiftelute, cu ocazia provocarii „Weekend cu spor” de ianurie. Am fost placut surprinsa de gustul chiftelutelor, desi multa vreme le-am evitat, asa ca va invit si pe voi sa le incercati caci sigur or sa va placa.

Ingrediente (pentru circa 35 de chiftelute):
– 2 conserve de ton – eu am folosit ton bucati dar puteti folosi si ton maruntit
– un morocov
– o ceapa
– 2 felii paine inmuiate in lapte
– 3 linguri pesmet
– 3 linguri faina
– o legatura patrunjel
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri ulei pentru calit

Mod de preparare:
– tonul se pune la scurs
– ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare
– feliile de paine se pun la inmuiat in lapte, dupa care se storc bine si se adauga peste tonul scurs
– cand ceapa si morcovul s-au racit se adauga si ele peste ton
– se toaca patrunjelul sis e adauga la compozitie
– se pune pesmetul si faina si se omogenizeaza – daca compozitia este moale, se mai adauga faina
– se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
– din compozitia obinuta se formeaza bilute rotunde si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt

– se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 150 de grade

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Stinga Ioana spune:

    Multumesc pentru reteta, au Omega3,sunt dietetice coapte in tava pe hartie de copt si le voi face si eu cu siguranta pentru stranepotelul meu de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.