Chiftelute de ton
Ingrediente (pentru circa 35 de chiftelute):
– 2 conserve de ton – eu am folosit ton bucati dar puteti folosi si ton maruntit
– un morocov
– o ceapa
– 2 felii paine inmuiate in lapte
– 3 linguri pesmet
– 3 linguri faina
– o legatura patrunjel
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri ulei pentru calit
Mod de preparare:
– tonul se pune la scurs
– ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare
– feliile de paine se pun la inmuiat in lapte, dupa care se storc bine si se adauga peste tonul scurs
– cand ceapa si morcovul s-au racit se adauga si ele peste ton
– se toaca patrunjelul sis e adauga la compozitie
– se pune pesmetul si faina si se omogenizeaza – daca compozitia este moale, se mai adauga faina
– se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
– din compozitia obinuta se formeaza bilute rotunde si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 150 de grade
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta, au Omega3,sunt dietetice coapte in tava pe hartie de copt si le voi face si eu cu siguranta pentru stranepotelul meu de 3 ani.
Sa va traiasca si sa va bucurati de el! ma bucur ca reteta este pe gustul dvs!