Cartofi cu sunculita si cascaval la cuptor

 

 

Sunt sigura ca si voua vi se intampla sa improvizati masa de pranz/cina cu ce aveti prin casa, iar rezultatul sa fie mult mai gustos decat v-ati fi asteptat. Ei bine, in categoria aceasta se inscrie si reteta de astazi. Desi nu e nimic complicat, a fost foarte buna.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– 10 cartofi medii
– 100 g sunculita/kaizer
– 50 g cascaval
– 2 linguri ulei
– sare, piper si boia de ardei dulce dupa gust

Mod de preparare:
– cartofii se curata de coaja, se spala si se taie mai mari
– se pun la fiert si se lasa sa fiarba la foc mic, pana intra furculita in ei – nu trebuie sa fie fierti in totalitate
– sunculita se taie suvite si se pune la prajit in 2 linguri ulei
– se lasa pana s-a rumenit usor
– cand sunt gata cartofii se scurg de apa in care au fiert
– intr-un vas yenna se pune sunculita  cu uleiul in care s-a rumenit, se adauga cartofii care se condimenteaza cu sare, piper si boia
– se da la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 30 de minute
– dupa acest timp, se scoate vasul din cuptor, se adauga cascavalul dat prin razatoarea mare si se mai lasa 5-10 minute, pana se topeste cascavalul
– se servesc cu salata sau cu muraturi, dupa preferinte si sezon 🙂

Pofta buna!!


  •  

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Monica Horoiu spune:

    Cred ca a fost delicioasa !

  2. Anonim spune:

    O idee minunata.Multumesc.
    Olivia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.