Pilaf cu pipote si inimi
Pentru aceasta reteta simpla aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 250 g orez
– 400 g pipote si inimi
– 2 cepe
– un morcov mai mare
– 3 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– pipotele si inimile se fierb in apa cu sare
– cand sunt gata, se scurg de apa – apa in care au fiert se pastreaza
– ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt
– morcovul se curata de coaja, se spala si se da prin razatoarea mica
– ceapa se pune la calit in ulei
– cand devine sticloasa, se adauga si morcovul, si pipotele si inimioarele si se mai lasa la calit circa 5-8 minute la foc mic
– se adauga apoi orezul spalat si apa in care au fiert pipotele si inimioarele, sarea si piperul si se lasa la fiert pana cand orezul absoarbe apa
Pofta buna!