Tocanita de vitel la cuptor

 

Nici eu si nici ceilalti membri ai familiei nu suntem mari fani carne de vita, dar astazi am incercat sa pregatesc o reteta in care carnea de vita sa nu mai aiba acel gust specific ei, astfel incat sa o servim cu mare pofta. Sincer nu ma asteptam sa iasa asa de gustoasa, de frageda, de …buna….Merita pregatita, doar ca trebuie sa aveti rabdare, dureaza circa 2 ore pana e gata. Dar merita pe deplin 🙂

Ingrediente (2 portii):
– 500 g carne de vitel – muschi, pulpa de vitel
– 2 cepe mari
– un ardei kapia
– o rosie
– boia de ardei dulce
– sare
– 50 ml vin alb
– putin ulei pentru calit

Mod de preparare:
– carnea se spala si se taie cuburi mici – ca sa fie mai usor de gatit
– apoi se aseaza bucatile de carne intr-o tigaie, in care s-a pus uleiul la incins, si se calesc pe ambele parti
– cat timp sta carnea la rumenit, se pregatesc legumele
– ceapa si ardeiul – se curata si se taie cubulete
– rosia se toaca bucati
– cand carnea se intoarce la calit, se adauga ceapa si ardeiul
– cand s-au inmuiat, se adauga vinul, se mai lasa 5 minute, si la final se adauga rosia tocata, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 5 minute
– se condimenteaza cu sare si boia, se amesteca si se ia de pe foc
– intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se aseaza carnea cu sosul
– se acopera vasul cu capacul, si se da la cuptor, la temperatura de 225 de grade, timp de 90-120 de minute – pana cand carnea este frageda
– daca in timpul cat sta la cuptor, sosul scade, se mai adauga apa
– cu 10 minute inainte de expirarea timpului, se ia capacul de la vas, ca sa se rumeneasca putin carnea
– merge de minune cu mamaliguta calda sau piure de cartofi – asa cum am servit-o noi!

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Monica Horoiu spune:

    Arata delicios ! cu siguranta a fost pe placul tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.