Covrigi cu susan

 

Ingrediente (pentru 12 covrigi potriviti)
– 12 g drojdie proaspata
– 3 cani faina
– o cana apa calduta
– 2 linguri ulei
– 2 lingurite de sare
– 2 linguri bicarbonat de sodiu
– susan

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in apa calduta
– intr-un vas se pune faina si se adauga apa cu drojdia, sarea si uleiul si se framanta pana se obtine un aluat moale, dar nelipicios
– aluatul obtinut se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, la loc cald, circa o ora
– pe blatul de lucru se presara faina si se rastoarna aluatul crescut care se ia inca o data la framantat bine
– aluatul se imparte in 12 parti egale
– fiecare bucata de aluat se transforma intr-un snur subtire (cat mai subtire pentru ca ei cresc si la copt – mie mi-au iesit mai grosi pentru ca am lasat snurul cam grosut) din care se modeleaza covrigii
– intr-o oala se adauga 2 litri de apa
– cand apa fierbe se adauga bicarbonatul si se adauga cate 2 covrigi in oala
– covrigii se lasa circa 1 minut – se iau cand se ridica la suprafata apei
– se aseaza intr-o tava, se presara susan peste fiecare in parte si se dau la cuptor pentru circa 20 de minute, la temperatura de 200 grade sau pana cand sunt rumeni atat cat va doriti

Pofta buna!!



 

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Monica, nu ai vrea sa stii cum fac eu mancare acum cu cea mica…de fapt stii si tu cum e cu copil mic. se trezeste tocmai atunci cand ai vrea sa doarma 🙂

  2. Monica Horoiu spune:

    Cand mai ai timp fata draga si de framantat aluaturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.