Pogacele cu cascaval

 

Aceasta reteta era de mult timp trecuta pe lista de retete ce trebuie sa le fac, si uite ca astazi i-am venit randul. Nu stiu de ce nu le-am pregatit mai devreme, dar mai bine mai tarziu, decat niciodata, nu-i asa? 🙂 La cat de mult ne-au placut, sigur vor urma si alte variante de pogacele

Ingrediente:
– 150 g cascaval
– 350 g faina
– 140 ml lapte
– un ou
– 50 ml ulei floarea soarelui
-12,5 g drojdie (jumatate de cub)
– o lingurita sare
– o lingurita zahar

Mod de preparare:

– cascavalul se da prin razatoarea mica
– se separa albusul de galbenus
– drojdia si zaharul se dizolva in laptele, incalzit putin in prealabil
– intr-un vas se pune faina, sarea, galbenusul de ou, uleiul, cascavalul si se adauga laptele cu drojdia
– se framanta aluatul, care trebuie sa fie elastic, si se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul
– se imparte aluatul in doua parti – puteti pregati si o foaie, eu l-am impartit in doua, ca sa-mi fie mai usor la intis foaia
– pe masa de lucru, se pune faina, se intinde o foaie de 1 cm grosime
– foaia se impatureste ca in imagine, se intinde iar, apoi se impatureste din nou – procedura se face de 3 ori, insa foaia finala trebuie sa fie tot de circa 1 cm grosime

– cu o forma rotunda se decupeaza pogacelele care se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt

 

– se mai lasa sa creasca 10 minute, se ung cu albusul batut si se dau la cuptor la 175 de grade, timp de circa 20 de minute – pana sunt rumene

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.