Fursecuri pufoase cu scortisoara

Sunt pufoase si aromate si se potrivesc de minune langa o cana cu lapte sau servite ca desert si se pastreaza foarte bine multe zile, daca le tineti inchise intr-o cutie metalica.

Ingrediente (circa 60 fursecuri):
– 2 oua
– 450 g faina
– 150 g zahar
– 40 g unt
– 100 ml lapte
– un varf bicarbonat
– un pic de scortisoara
Glazura:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 50 ml lapte

Mod de preparare:
– se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga ouale, untul topit si laptele si se framanta un aluat bine legat dar putin lipicios
– pe masa de lucru se cerne faina si se intinde o foaie de 0,5 cm grosime
– cu ajutorul unei forme rotunde sau unui pahar se decupeaza fursecurile
– acestea se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade, pana se rumenesc usor

– se lasa sa se raceasca si se orneaza apoi cu glazura: ciocolata topita cu laptele si racita

Pofta buna!

Margareta, gazda din aceasta luna a provocarii „Weekend cu spor” mi-a fost sursa de inspiratie. Multumesc frumos!


De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Anonim spune:

    Sunt minunate pentru sarbatorile care se apropie.
    Olivia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.