Pancakes cu miez de ciocolata

 

Nu stiu ce introducere as putea face la aceasta reteta, decat sa va zic, ca nu dovedeam sa fac pancakes-urile, la cat de repede dispareau de pe farfurie, iar la final intrebarea a fost: doar atatea ai facut? Dovada ca devoratorii de dulce din casa, nu erau pe deplin satui :))

Ingrediente (pentru circa 8bucati):
– 2 oua
– 250 ml lapte
– 200 g faina
– 4 linguri zahar
– 4 linguri ulei
– 1 lingurita rasa praf copt
– un praf de bicarbonat
– un varf sare
– un plic zahar vanilat
– 10 linguri crema de ciocolata din comert

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma
– de asemenea si galbenusurile se mixeaza (circa 3 minute) cu un varf de sare
– laptele se amestecacu uleiul si se adauga peste galbenusuri

– se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul si se adauga amestecul peste galbenusuri
– se mixeaza pana la omogenizare si la final se adauga albusurile amestecand de jos in sus cu o lingura
– rezulta un aluat cu o consistenta pufoasa ca de chec
– se incinge o tigaie teflonata bine de tot si se unge cu un cubulet de unt sau ulei dupa care se strege cu un servetel tot untul/uleiul din tigaie
– operatia aceasta se face doar la inceput
– in centrul tigaii se adauga din compozitie cu un polonic mic sau jumatate de polonic mare
– dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata pentru ca el se intinde singur
– peste acesta se adauga o lingura crema de ciocolata si peste aceasta inca putina compozitie cat sa acopere ciocolata

– cand apar primele bulbucute iar suprafata isi pierde luciul intoarcem pancakesul
– in acest fel se coc toate pancakes-urile

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.