Cornuri cu unt

 

Ingrediente (24 cornuri mai mici):
– 25 g drojdie proaspata
– 100 g unt la temperatura camerei
– 260 g faina + 30 g
– o lingurita rasa sare
– 25 g zahar
– 175 ml lapte
– un galbenus pentru uns cornurile

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele incalzit putin
– intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul
– se lasa la frigider circa 30 de minute
– pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul
– aluatul se intinde putin sub forma de foaie, si in centrul lui se aseaza untul moale
– aceste se impatureste si se incepe sa se intinda cu sucitorul
– se impatureste iar si apoi iar se intinde foaia cu sucitorul, si se adauga cate putina faina si tot asa pana ce untul se incorporeaza total in aluat si aluatul nu mai este lipicios
– aluatul astfel obtinut se da din nou la frigider pentru 30 de minute
– dupa acest timp, se imparte aluatul in doua bucati egale
– pe masa de lucru se pune din nou faina, se intinde prima foaie cu sucitorul, se taie in patru, apoi in 8 (eu fiecare triunghi mare l-am taiat in 3 ca sa-mi iasa cornurile mai mici)

–  triunghiurile astfel obtinute, se ruleaza de la baza la varf, si se aseaza in tava de copt, tapetata cu hartie de copt
– se coc la 180 de grade, timp de circa 30 minute – pana sunt rumene

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.