Cartofi noi la cuptor

 

 

Daca gasiti la piata, cartofi noi din aia mici, inseamna ca sunteti mai norocosi ca mine, caci eu nu prea reusesc sa gasesc asemenea cartofi, tocmai de aceea cartofii pe care i-am cumparat i-am taiat in doua sau in patru, in functie de cat de mari erau. Dar sa stiti ca de gustosi sunt la fel:)

Ingrediente:
– 1 kg carfofi
– 3 linguri ulei de masline
– sare, boia de ardei dulce, oregano

Mod de preparare:
– cartofii se spala si se curata cu un burete nou de bucatarie – cu partea abraziva
– se taie in doua sau in patru daca sunt mari

– se pun la fiert in apa cu sare, pana intra un pic furculita in ei – nu trebuie sa fie fierti – eu i-am tinut circa 20 de minute la foc potrivit
– apoi se scurg de apa, si se pun intr-un castron
– separat se face un amestec din 3 linguri cu ulei de masline, sare, boia de ardei dulce si oregano si acest amestec se toarna peste ei, si se amesteca bine, ca sa fie toate partile cartofilor acoperite  cu condimente
– apoi cartofii se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se dau la cuptorul incins in prealabil, la 200 de grade, circa 200 de minute – sau pana cand sunt rumeni usor
– pot fi serviti ca atare langa o salata sau ca garnitura langa o friptura

 

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.